Personel Daire Başkanlığı

Personelimiz Resmî Yazışma Kuralları Hakkında Bilgilendirildi

Üniversitemiz personeline Cumhurbaşkanlığının Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında "Resmî Yazışma Eğitimi" konulu hizmet içi eğitimi verildi.

Fatih Kampüsü Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında Üniversitemiz idari birim sorumluları ile yazışmalarda görevli olan personel hazır bulundu. Programda, özellikle kurum içi ve kurum dışı resmî yazışma işlemlerinde yoğun olarak çalışanların mevzuat çerçevesinde yazışma yapabilmesi ve yazışmalarda birlik ilkelerine riayet edilmesi amacıyla Resmî Yazışma Süreçlerinde Uygulanacak Usul ve Esaslar konusunda bilgilendirme yapıldı. Eğitime katılan idari personel ekrana yansıtılan belgelerden ve verilen bilgilerden notlar aldı.

Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen program çerçevesinde, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanvekili Murat Yazıcı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Öğr. Gör. Meliha Eren ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Şube Müdürü Emriye Altuntaş eğitim sunumunda görev aldı. Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nin (EBYS) mevzuat gereğince kullanılmasına vurgu yapan sunucular, resmi yazışmaya ilişkin her türlü teknik dayanağa https://www.tccb.gov.tr/resmiyazisma adresinden ulaşılabilineceğini bildirdi.

Programda personele örnek form dağıtılarak pratik uygulama etkinliği gerçekleştirilirken, kamusal birlik ve kalitenin yükseltilmesi için farklı konularda periyodik aralıklarla hizmet içi eğitimlerin tekrarlanacağı vurgulandı. Program soru-cevap kısmıyla tamamlandı.

Sunum dosyası için TIKLAYINIZ...

İlgili Resimler


Menüyü Kapat